Een kwetsbaarheid in Nederlandse smartwatches van HellOO en Belio zorgde dat Nederlandse kinderen jarenlang gevolgd konden worden door kwaadwillenden.

Dat schrijft RTL Nieuws, dat het cybersecuritybedrijf DearBytes onderzoek liet uitvoeren naar verschillende smartwatches.

Het gaat om slimme horloges van HellOO en Belio, die locaties van kinderen aan ouders kunnen doorsturen. De gegevens werden niet goed beveiligd opgeslagen, zodat hackers locatiegegevens en telefoonnummers van ouders konden achterhalen.

Volgens RTL Nieuws was zo tot op de minuut nauwkeurig te achterhalen waar een kind geweest was. De gegevens waren opvraagbaar door slechts het serienummer van een smartwatch in te vullen. Op die manier kon ook een route live gevolgd worden.

De horloges zijn voorzien van een microfoon, maar in het onderzoek lukte het niet om gesprekken af te luisteren. Het is niet bekend of er van het lek misbruik is gemaakt. De kwetsbaarheden zijn inmiddels gedicht.

Leave a Reply