Heb je tussen september 2017 en 23 juni 2018 een ticket gekocht via Ticketmaster? Dan is er een kans dat jouw persoonlijke informatie en betalingsgegevens zijn buitgemaakt door criminelen.

Dat meldt Ticketmaster op zijn website. Het bedrijf gebruikte klantenservicesoftware van Inbenta Technologies, en bij dat bedrijf is malware gevonden. Met die malware konden cybercriminelen de gegevens van klanten van Ticketmaster stelen.

Het gaat onder andere om naam, woonadres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en aanmeldgegevens van het Ticketmaster-account.

Fraude

“Direct na de ontdekking van de schadelijke software hebben we het Inbenta-product uitgeschakeld voor alle websites van Ticketmaster”, aldus het bedrijf in een verklaring. Ticketmaster heeft iedereen die in de periode september 2017 en 23 juni 2018 een ticket heeft gekocht een mail gestuurd met daarin uitleg over de situatie.

“Forensische teams en beveiligingsexperts werken dag en nacht om te begrijpen hoe de gegevens bloot zijn komen te liggen.” Ticketmaster raadt mensen aan hun bankrekening te controleren op verdachte afschriften of andere aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal. Ook vraagt het bedrijf mensen om hun wachtwoord opnieuw in te stellen.

Leave a Reply